Dienst voor Thuishulp

Praktische informatie:

  • Open van maandag tot en met vrijdag
    van 8u30 tot 12u en van 12u30 tot 16u30
  • Ferdinand Elbersstraat 20 (situering)
    1080 Sint-Jans-Molenbeek
  • Algemeen tel.: 02/481.99.79 Maatschappelijk werkers: 02/481.99.89
  • De Dienst voor Thuishulp is goedgekeurd door IRISCARE (erkenningsnummer: 90100)

De Dienst voor Thuishulp van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek helpt bejaarden, mindervaliden, zieken of gezinnen in moeilijkheden om terug te keren naar huis of thuis te blijven wonen, begeleidt hen en geeft hen steun bij dagelijkse handelingen.

Bij elke aanvraag brengt een maatschappelijk werker een huisbezoek. Hij onderzoekt de toekenningsvoorwaarden, evalueert de noden en bepaalt de financiële bijdrage van de aanvragers (op basis van het inkomen en de samenstelling van het gezin).

Vervolgens biedt de maatschappelijk werker de diensten aan van een gezinshelper. Een gezinshelper maakt schoon, doet de boodschappen, de was, de strijk, kleine naaiwerkjes, bereidt de maaltijden, wast de persoon (zonder medische zorgen), verricht bepaalde administratieve taken en begeleidt de persoon bij verplaatsingen buitenshuis. Het werk en de regelmatige aanwezigheid van de gezinshelper zorgt voor steun en toeverlaat.

De begunstigden van de Dienst voor Thuishulp kunnen ook boodschappen aan huis laten leveren.

Verder is er een dienst personenvervoer, die de begunstigden begeleidt bij hun verplaatsingen (administratieve procedures, medische consultaties, culturele activiteiten en ontspanning…).

Dienst van boodschappen aan huis

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer