Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home
Document acties

Welkom op de website van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

 

Het OCMW is gesloten op donderdag 13 en vrijdag 14 mei (Hemelvaart)

Hoe het OCMW contacteren?

 

Wij zijn open op afspraak. U kunt ons bereiken via het gratis groene nummer 
0800 35 239 of via 02/412.47.70
van maandag tot vrijdag van 8u tot 12u en van 12u45 tot 16u
of via mail: contact@ocmw1080.brussels

of door een elektronisch aanvraagformulier in te vullen.

Bedankt om de beschermingsmaatregelen tegen COVID-19 na te leven. 

 

 

Steun voor jongeren en studenten: maatregel Zoom 18-25!

Ben je student? Heb je je studentenjob verloren? Kan je je huur niet betalen? Stapelen je facturen zich op?

Ga je niet naar school en ben je tussen de 18 en 25 jaar? Woon je in Molenbeek?

Het OCMW is er om je te helpen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen! 


Ontdek in onze folder hoe wij jou kunnen helpen.

Voor meer info kan je een e-mail sturen naar contact@ocmw1080.brussels of bellen op het gratis nummer 0800 35 239 of op 02/412.47.70 van maandag tot vrijdag van 8u tot 12u en van 12u45 tot 16u.

Je kan ook een elektronisch aanvraagformulier invullen.

 

Het centrum voor vaardigheden Schols


Een belangrijk project voor Sint-Jans-Molenbeek wordt voortgezet: op 22 februari ondertekenden burgemeester Catherine Moureaux en de voorzitster van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek, Gérardine Bastin, een erfpachtovereenkomst. Zo beschikt het OCMW gedurende 27 jaar over een nieuw gebouw van meer dan 1.500 m².

Het gebouw is gelegen in de Scholsstraat 4, op een steenworp van het metrostation van Osseghem, tussen de Gentsesteenweg en de Brigade Pironlaan. Het moet het centrum voor vaardigheden worden van het OCMW voor socio-professionele inschakeling, opleiding en tewerkstelling van zijn doelgroep.

Er zijn al renovatiewerken uitgevoerd dankzij subsidies die de gemeente ontving in het kader van het gewestelijk programma Stedenbeleid. Belangrijke technische werken vinden nu plaats.

De OCMW-diensten bevoegd voor sociale en professionele inschakeling zullen zich er vestigen. Het Scholscentrum geeft dan een nieuwe dimensie aan activiteiten zoals het vaststellen van een beroepsproject, het leren van talen, het volgen van studerende jongeren, onderzoek en begeleiding naar werk, en niet te vergeten het volgen van jongeren in grote moeilijkheden (NEETS).


Maar dat is nog niet alles! Ook opleidingscursussen, workshops voor het vinden van werk, samenwerking met andere actoren op het gebied van inschakeling en opleiding, evenals educatieve workshops (collectief of gepersonaliseerd) komen aan bod.

Het centrum voor vaardigheden Schols zal dus een mooie, actieve en dynamische springplank naar werkgelegenheid zijn. 
De opening is voor dit jaar gepland.

Vanaf 1 juni 2021 eindigen de COVID-beschermingsmaatregelen voor gas en elektriciteit, wat wil zeggen dat afsluitingen van gas en elektriciteit opnieuw mogelijk zijn

Heeft u een betalingsachterstand bij uw energieleverancier?
Heeft u financiële problemen en vraagt u zich af waar u terechtkunt voor hulp?
Bent u bang dat uw toevoer zal worden afgesloten?

Neem dan contact op met:

  • De dienst Schuldbemiddeling en de cel Energiepreventie van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek: 02/412.47.86 van 8u tot 12u en van 12u45 tot 16u van maandag tot vrijdag. Een professional zal beschikbaar zijn om uw situatie te analyseren en u een gepaste oplossing voor te stellen;
  • Infor GazElec, gratis dienst waar elke consument van gas en elektriciteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest terecht kan: info@gazelec.info of 02/209.21.90 elke dag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00, uitgezonderd donderdagochtend.

De bescherming tegen de afsluiting van de watertoevoer werd verlengd tot het moment waarop de gezondheidsmaatregelen aflopen. Een precieze datum daarvoor is nog niet gekend. 

 

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by CIBG - Disclaimer