Onthaaltehuis De Relais

Praktische informatie:

  • Vandenboogaerdestraat 64 (situering)
    1080 Sint-Jans-Molenbeek
    Tel.: 02/421.32.80
    Fax: 02/421.32.88
  • De Relais is erkend en  gesubsidieerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (erkenningsnummer: MA 003)

De Relais is een instelling van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek die tijdelijk mensen met huisvestingsmoeilijkheden opvangt, bijvoorbeeld wanneer ze uit hun woning werden gezet via gerechtelijke weg. Het opvangtehuis heeft echter een ruimere doelstelling: het probeert personen te helpen om zich los te rukken van de problemen die voor hun huisvestingsmoeilijkheden hebben gezorgd, houdt zich bezig met hun huisvesting elders… Hierbij stellen de opgevangen personen samen met hun maatschappelijk werker een realistisch persoonlijk project op dat onder andere de duur van hun verblijf bepaalt.

Het gebouw van De Relais bestaat uit 32 individuele of dubbele kamers of kamers met mezzanine (3 tot 5 personen) die allemaal uitgerust zijn met een wastafel en een douche. De kamers, die de bewoners zelf moeten onderhouden, staan borg voor intimiteit en autonomie. Er staat eveneens een multimediaruimte ter beschikking van de bewoners.

Voor elke toelating is een betalingsverbintenis (document voor de tenlastename van de kosten) vereist, opgesteld door het OCMW van de gemeente waar de aanvrager is gedomicilieerd. De bewoners dragen bij in de verblijfskosten volgens hun mogelijkheden; hun OCMW legt hun aandeel vast. In de prijs zijn begrepen: huisvesting, ontbijt, middagmaal, avondmaal en enkele activiteiten. Bovendien krijgen de bewoners wekelijks zakgeld waarvan het bedrag wordt bepaald door hun OCMW.

De Relais beschikt ook over een transitwoning.

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer