Onthaaltehuis De Relais

Praktische informatie:

  • Vandenboogaerdestraat 64 (situering)
    1080 Sint-Jans-Molenbeek
    Tel.: 02/421.32.80
    Fax: 02/421.32.88
  • De Relais is erkend en  gesubsidieerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (erkenningsnummer: MA 003)

De Relais is een instelling van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek die tijdelijk mensen met huisvestingsmoeilijkheden opvangt, bijvoorbeeld wanneer ze uit hun woning werden gezet via gerechtelijke weg. Het opvangtehuis heeft echter een ruimere doelstelling: het probeert personen te helpen om zich los te rukken van de problemen die voor hun huisvestingsmoeilijkheden hebben gezorgd, houdt zich bezig met hun huisvesting elders… Hierbij stellen de opgevangen personen samen met hun maatschappelijk werker een realistisch persoonlijk project op dat onder andere de duur van hun verblijf bepaalt.

Het gebouw van De Relais bestaat uit 27 individuele of dubbele kamers en 6 familiekamers (3 tot 4 personen) die allemaal uitgerust zijn met een wastafel en een douche. De kamers, die de bewoners zelf moeten onderhouden, staan borg voor intimiteit en autonomie. Er staat eveneens een multimediaruimte ter beschikking van de bewoners.

Voor elke toelating is een betalingsverbintenis (document voor de tenlastename van de kosten) vereist, opgesteld door het OCMW van de gemeente waar de aanvrager is gedomicilieerd. De bewoners dragen bij in de verblijfskosten volgens hun mogelijkheden; hun OCMW legt hun aandeel vast (maximum 2/3e van hun inkomsten). In de prijs zijn begrepen: huisvesting, ontbijt, middagmaal, avondmaal en enkele activiteiten. 

De Relais beschikt ook over een transitwoning.

In De Relais is er altijd iemand van wacht. Na het vertrek van de opvoeder met avonddienst kunnen de bewoners in geval van problemen terecht bij de conciërge die heel de nacht aanwezig is. Als het nodig is, kan de conciërge bellen naar het personeelslid dat telefonisch van wacht is. Bij afwezigheid van de conciërge zijn het de opvoeders die met een beurtrol instaan voor de aanwezigheid 's nachts. 

Met de steun van: Logo GGC

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer