Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home
Document acties

Welkom op de website van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

Openingsuren OCMW


In juli en augustus is het OCMW geopend van 7u30 tot 13u30

U kunt ons ook bereiken:
- via het gratis groene nummer 0800 35 239 of via 02/412.47.70
van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 13u30

- via mail: contact@ocmw1080.brussels

- of door een elektronisch aanvraagformulier in te vullen.

 

Opening van een Energieloket


Om inwoners van Molenbeek te helpen die moeilijkheden hebben om hun energiefactuur te betalen, opent het OCMW op 1 juli 2022 een Energieloket.

Meer info

Verdeling van nieuwe boeken


Als OCMW-cliënt kan u gratis een boek bestellen. Er is voor ieder wat wils: schoolboeken, didactische boeken en leesboeken. 

Maak uw keuze uit onze catalogus en laat u meeslepen door een spannend verhaal! 

Strijd tegen menstruatiearmoede

 

Hoewel menstruatieproducten een eerste levensbehoefte zijn, vormen ze voor veel vrouwen nog een grote kost en dan vooral voor vrouwen in armoede. 
Om de toegang tot menstruatieproducten te vergemakkelijken, lanceerden we een aantal weken geleden een uitdeelcampagne op initiatief van de Voorzitster van het OCMW, mevrouw Gérardine Bastin.
 

Naar aanleiding van de campagne kunnen vrouwen die steun ontvangen van het OCMW (leefloon, equivalent leefloon of dringende medische hulp) voortaan één keer per maand gratis maandverband halen bij de sociale kruidenier Amphora dankzij de materiële steun van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD).

 

Spreekt u Oekraïens of Russisch? 
 

Het OCMW van Molenbeek is op zoek naar personen die Oekraïens of Russisch spreken om zo de communicatie met Oekraïense burgers in de gemeente te vergemakkelijken.

Als u zich hiervoor wilt opgeven en zich enkele uurtjes kunt vrijmaken, neem dan contact op met ons op 02/412.53.80 of via e-mail: coordinationsociale@cpas1080.brussels

Alvast bedankt!

Соціальна допомога особам

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oekraïense vluchtelingen

 

De POD Maatschappelijke Integratie heeft een informatiebrochure gepubliceerd over de maatschappelijke hulp voor begunstigden van het statuut van tijdelijke bescherming. Aarzel niet om de brochure te downloaden. Ze bevat zeer nuttige informatie voor Oekraïense vluchtelingen die net zijn aangekomen in België: https://www.mi-is.be/nl/studies-publicaties-statistieken/maatschappelijke-hulp-voor-de-begunstigden-van-het-statuut-van

De federale overheid geeft op deze website ook een overzicht van de verschillende soorten ondersteuning voor Oekraïners in België: https://info-ukraine.be/nl/ondersteuning-belgie

 

De gemeente Molenbeek is solidair met Oekraïne via haar ondersteuningsplatform Solidarité 1080 Solidariteithttps://www.molenbeek.irisnet.be/nl/ik-leef/sociaal-gezondheid/sociaal/solidariteit-1080-oekraine?set_language=nl

 

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by CIBG - Disclaimer