Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home / CORONAVIRUS / Dienst Schuldbemiddeling
Document acties

Dienst Schuldbemiddeling

U kunt de dienst Schuldbemiddeling en de cel Energiepreventie telefonisch bereiken op het nummer 02/412.47.86 of per mail een bericht sturen naar sgmd.dsbb@ocmw1080.brussels


Naar aanleiding van het coronavirus werden er beschermingsmaatregelen ingevoerd om mensen met een overmatige schuldenlast te beschermen. Volgende maatregelen zijn momenteel nog van toepassing: 

  • Het afsluiten van gas en elektriciteit is verboden tot en met 31/05/2021. Momenteel loopt een bewustmakingscampagne om te voorkomen dat de energiemeters op 01/06/2021 worden afgesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze dienst per telefoon of e-mail.
  • Het afsluiten van water is verboden tot het moment waarop de gezondheidsmaatregelen aflopen. Een precieze datum daarvoor is nog niet gekend.  
  • Op het niveau van de collectieve schuldenregeling blijven de arbeidsrechters de ontvankelijkheid van de verzoekschriften behandelen. Deze kunnen per post worden opgestuurd of digitaal worden ingediend via E-DEPOSIT 
  • Een verhoging met 20% van de niet voor beslag en overdracht vatbare bedragen in geval van beslag onder derden of overdracht tot 30/06/2021.
  • De permanenties van de eerstelijnsrechtsbijstand zijn opnieuw opgestart. De lokalen van de BAJ, Regentschapsstraat 63, 1000 Brussel, zijn UITSLUITEND toegankelijk op afspraak voor een juridische consultatie of de aanduiding van een advocaat. Voor meer informatie, raadpleeg de website van Commission d’Aide Juridique.

De andere maatregelen die genomen werden, zoals de schorsing van het beslag op roerende goederen, zijn niet meer verlengd. Voor meer details kunt u terecht op http://www.mediationdedettes.be/CORONAVIRUS-2de-GOLF-Maatregelen-betreffende-de-SCHULDEN?lang=nl

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by CIBG - Disclaimer