Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home / Werken bij het OCMW / Getuigenissen / Getuigenis van Eric
Document acties

Getuigenis van Eric

Naam: Eric
Functie : Verantwoordelijke van de Dienst Kwaliteit
Afdeling : Informatica & Kwaliteit

Eric Verantwoordelijk Dienst Kwaliteit

Kan je mij iets meer vertellen over je beroep?

Ik ben de verantwoordelijke van de dienst Kwaliteit.
De belangrijkste opdracht van onze dienst is de andere diensten van het OCMW te helpen.
Een eerste actiedomein om deze hulp aan de diensten waar te maken, is hen te helpen om werkprocedures te schrijven, te vereenvoudigen en te verbeteren.
Een tweede actiedomein van de dienst Kwaltieit is het ter beschikking stellen van alle informatie van collectief belang op het intranet.
Mijn werk in de twee eerste actiedomeinen, heeft geleid tot een derde actiedomein. Ik heb inderdaad ontdekt dat het belangrijkste werkmiddel in de administratie de PC is en ook dat de meerderheid van de medewerkers hun PC niet op de meest efficiënte manier gebruiken! Ze werken er mee, bereiken wel het verwachte resultaat maar verspillen soms veel energie. Vandaar dat onze derde actiedomein zich toespitst op het opleidigen van eigen personeelsleden. Wij ontwikkelen en geven opleidingen in computervaardigheden.

Wat heeft je aangetrokken in deze job?

  • Hetgeen mij aangetrokken heeft in deze job, is dat ik de job kan uitoefenen die mij op het lijf  geschreven is. Het vergt me dus weinig energie en de mensen zijn meestal tevreden. Ik doe wat ik doe omdat mij dat ligt en omdat het leuk is.  
  • Een tweede reden waarom ik mijn job graag doe, is omdat het OCMW mij een grote autonomie laat! Er worden doelstellingen afgesproken maar nadien wordt mij niet opgelegd hoe ik de zaken moet aanpakken. Natuurlijk breng ik regelmatig verslag uit.
  • De derde reden: ik heb oog voor het collectief welzijn. Hetgeen ik vooral waardeer bij het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek, is dat men van pure bijstand geëvolueerd is naar een maatschappelijk dynamisme met socioprofessionele inschakelingstrajecten.

Heb je een specifieke opleiding moeten volgen voor deze job?

Zowat 20 jaar geleden ben ik beginnen werken in het domein van de kwaliteit. Toen bestonden er nog geen specifieke opleidingen in kwaliteitszorg. Van opleiding ben ik elektro-mechanisch ingenieur. Het is tijdens mijn functie als ingenieur dat ik procedures en processen beginnen schrijven ben en nadien heb ik me daarin gespecialiseerd. Ik heb in dat kader ook talrijke opleidingsseminaries kunnen volgen.

Voor deze functie heb je aangeboren talent nodig: je moet georganiseerd en nauwgezet zijn en ook feeling hebben!

Hoe verloopt je standaardwerkdag?

Er zijn geen standaardwerkdagen in de dienst Kwaliteit. Dat is net het leuke eraan. Elke dag is een uitdaging; het is nooit saai!

Wat is volgens jou het sterke punt van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek als werkgever?

Het dynamisme en de wil om vooruit te gaan!
De openheid voor verandering en voor de veranderingsvoorstellen vanwege het personeel.

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by CIBG - Disclaimer